Proprietatea este situata in centrul Capitalei, fiind foarte cunoscuta datorita chiriasului-ambasada care a a ocupat cladirea in perioada 1939 – 2011. Cladirea se bucura de o pozitie excelenta, cu un inalt grad de securitate si acces rapid catre mijloace de transport in comun, la 300m distant aflindu-se statia de metrou “Universitate”.

Exista doua fronturi stradale generoase(41 m la strada principal si 48 m la strada lateral), la care se adauga pozitia de colt si intersectia cu o strada circulata, cu vizibilitate crescuta.

Cladirea este retrasa fata de frontul stradal, fiind imprejmuita in forma de “U” de gradina din fata si spatele casei, cu alei pavate, spatii verzi si o parcare spatioasa. Coprul de cladire original pastreaza intacte numeroase elemente autentice de decoratiune, pictura, stucco, si obiecte artizanale de iluminat, o mare parte din parchetul din lemn masiv si usile originale, splendid sobe Meissen din ceramic, in vreme ce extinderea noua a imobilului a fost amenajata la standard de spatiu de birouri clasa B.

Dupa plecarea vechiului chirias – ambasada in 2011, proprietarii au fost nevoiti sa refaca conexiunea individuala la sistemul de alimentare public cu energie electrica(chiriasul anterior ocupase mai multe imobile vecine pe care le conectase prin pasaje nou create si un sistem de imprejmuire comun). Desi proprietatea este prevazuta cu sistem de monitorizare si personal de paza disponibil 24/7, lipsa unei temperature constante in interior a condus la aparitia unor probleme de ordin estetic(de suprafata) in ceea ce priveste integritatea suprafetelor zugravite, fara insa a produce acelasi efect obiectelor de decoratiune interioara originale(picturi murale si pe usi interioare, aplice din bronz, elemente stucco, vitralii, etc.). Sunt de asemenea necesare(dincolo de igienizarea generala) reparatii la sistemul de prize si intrerupatoare, tamplaria din lemn, raschetarea si lustruirea parchetului). Desi inca in stare foarte buna, ar putea fi necesara si o reimprospatare a zugravelilor fatadei.

Poarta de acces conduce catre intrarea principala, prin gradina cu vedere stradala amenajata cu gazon, un iaz artificial, brazi inalti si o varietate de arbusti. Exista o poarta auto care insa nu a fost utilizata, in acest scop fiind instalata o alta poarta auto cu acces din strada secundara(laterala).

Gradina inconjoara cladirea pe langa aripa dreapta si conduce catre curtea din spatele imobilului prevazuta cu poarta auto si poarta pietonala. Curtea din spate este pavata in intregime oferind un amplu spatiu de parcare pentru 10-12 autoturisme, poate chiar mai mult. Exista o mica anexa pentru spatial ethnic al centralei termice si o zona dedicate personalului intern.

Proprietatea este delimitate prin garduri inalte din beton si fier forjat.

COMPARTIMENTARE INTERIOARA:

  • SUBSOL – 510,89 mp – 15 incaperi (de la 10 mp pana la 55 mp) cu functie de depozitare, spatii tehnice, birouri, etc.;
  • PARTER –  522,63 mp – 13 incaperi cu suprafete cuprinse intre 13mp si 40 mp, 2 grupuri sanitare, un oficiu, doua cai de acces principale din terase si multiple cai de acces secundare create de fostul chirias cu sistem unic de deschidere(din interior);
  • ETAJUL 1 – 456,73 mp – 12 incaperi cu suprafete cuprinse intre 11mp si 58 mp, 2 grupuri sanitare, un balcon(1,76 mp), numeroase holuri de trecere;
  • MANSARDA – 528,47 mp – mansarda inalta cu lumina naturala, a fost folosita doar partial de catre vechiul chirias prin amenajarea unor spatii de birouri. Este un spatiu deschis, grupat pe doua aripi, ideal pentru a crea Sali de intrunire generoase sau spatii de birouri commune/individuale.

Majestuoasa scara interioara principal asigura conexiunea intre parter si etajul 1, in vreme ce scara interioara secundara ofera acces catre toate nivelurile imobilului, inclusive catre subsol si mansarda.

In prezent exista doua bai unisex/nivel si un oficiu/chicineta la parter si etajul 1.

Dotari: camera cu tavan inalt, aer conditionat, incalzire centrala privata(Viessmann), calorifere din fonta.

Property Features

  • 10

Location

You need to setup the Yelp Fusion API.

Go into Admin > Real Estate 7 Options > What's Nearby? > Create App